Archief - Vraag van de maand

Hier vind je de vragen van afgelopen maanden.

Vraag van de maand juni 2020

Mila, onze chihuahuapup, vindt onze rieten stoelen superleuk speelgoed. Met haar kleine tandjes heeft ze er al verschillende strootjes uitgebeten. We proberen haar dit af te leren. We zeggen ‘neen’ of ‘foei’ als ze het doet, ze stopt dan meteen en loopt weg. Zij weet al goed dat het niet mag, want als we er zijn, doet ze het niet meer. Maar als we niet in de buurt zijn, bijt ze toch opnieuw in de stoelen. Hoe pakken we dit aan?

Vraag van de maand mei 2020

We zouden onze borderterriër graag overal meenemen. Hij zal dus veel in de auto zitten. Hoe pakken we dit best aan?

Vraag van de maand april 2020

Junior, mijn Pyreneese berghondpup, doet niets liever dan in mijn kamerjas happen. Als ik ’s morgens de trap afkom, hapt hij erin en ook ’s avonds wanneer ik erin rondloop, zou hij dat doen. Hapt hij, dan zeg ik streng ‘nee‘ en leg hem op zijn rug. Hij stopt dan even, maar doet het happen later toch weer. Gebruik ik een goede methode of kan ik het happen ook op een andere manier afleren?

Vraag van de maand maart 2020

Ons keeshondje is nu 4 dagen bij ons. Hij is erg braaf en slaapt zeer veel maar hij eet niet veel. Moet ik mij ongerust maken?

Vraag van de maand februari 2020

Wij hebben sinds kort een Rhodesian ridgebackpup in huis. Hij heeft veel speelgoed en toch neem hij ook dikwijls onze schoenen mee naar zijn mand, om op te kauwen. Ook kranten, boeken, handdoeken enz. zijn niet veilig. Als we hem iets willen afnemen, loopt hij er meestal mee weg en maakt er een spelletje van. Als we hem straffen, zou hij grommen. Wat moeten we doen?

Vraag van de maand januari 2020

We zijn al enkele dagen de trotse eigenaars van een Franse bulldogpup. Ik heb een vraagje omtrent zindelijkheid. ’s Nachts slaapt hij in de bench en heel dikwijls heeft hij ’s morgens in zijn bench geplast. Doe ik er goed aan om de bench te verkleinen?

Vraag van de maand december 2019

Wanneer we naar buiten gaan, hapt onze pup dikwijls in de lijn. Wat moeten we daarmee doen?

Vraag van de maand november 2019

Volgende week verwachten wij onze chihuahuapup. We zijn superblij. We hebben nog nooit een hondje gehad. We hebben wat vragen omtrent eten. Hoeveel moeten we hem geven en wanneer? Mag hij al brokjes eten?

Vraag van de maand oktober 2019

Lucy, onze Argentijnse dogpup, hebben we nu 3 weken en ze is heel slim en leert snel. Maar als ze buiten in de tuin is, gaat ze steeds in de boomschors spelen. Ze eet die ook op. Hoe kunnen we haar dat afleren?

Vraag van de maand september 2019

Buddy, onze border colliepup huilt en blaft enorm veel 's nachts. Wij proberen dat te negeren, maar hij houdt het wel heel lang vol. Moeten wij op onze tanden bijten en gaat dat vanzelf over? Of is er een andere oplossing? Het is lastig en hartverscheurend!

Vraag van de maand augustus 2019

Onze Duitse herder is nu een 4-tal weken bij ons en we zouden hem niet meer kunnen missen. Ze is bijna volledig zindelijk, maar als we thuiskomen of er komt bezoek is ze zo enthousiast dat ze plast. Hoe kunnen we haar dat afleren?

Vraag van de maand juli 2019

Mijn Leonbergerpup eet zijn behoefte op. Wat kan ik daaraan doen?

Vraag van de maand juni 2019

Onze Shiba Inupup heeft een heel fel karakter. Als we bij zijn eetbak komen, zou hij durven te grommen. Wij willen dit niet. Hoe kunnen we hem dat afleren?

Vraag van de maand mei 2019

Voor onze shitzu Mietsie hebben we er een vriendje bij gekocht. Ook een shitzu. Onze Babette is nu 11 weken oud en ondertussen de beste vriendin van Mietsie. Wanneer we naar buiten gaan, loopt Babette altijd bij Mietsie. Maar als we met Babette alleen naar buiten gaan, is ze superkoppig. Ze gaat dan neerliggen en wil niet meer vooruit. Wat kunnen we doen?

Vraag van de maand april 2019

Trixie, onze dobberman pincher, is dol op spelen. Ik heb echter een vraagje: mijn man speelt dikwijls trekspelletjes met hem, maar dan begint Trixie te grommen. Is dat geen probleem?

Vraag van de maand maart 2019

Ik ga volgende week mijn Australische herderpup ophalen. Wat doe ik met hem de eerste nacht? Hij is al een bench gewoon van bij de fokker.

Vraag van de maand februari 2019

Ik heb een vraagje omtrent zindelijkheid. Onze witte herderpup is bijna 11 weken oud. Het begint al wat te beteren, maar ze doet het toch nog dikwijls in huis. We gebruiken puppyplaids, er liggen er op zeer veel plaatsen. Toch doet ze het lukraak, ook op de tapijten en de dweil en dikwijls net naast een plaid. Wat gaat er fout?

Vraag van de maand januari 2019

Onze boxerpup heeft af en toe diarree. Moet ik me daar zorgen over maken of is dat normaal bij pups?

Vraag van de maand november 2018

We willen niet dat onze pup in de zetel ligt, hoe leren we haar dat af?

Vraag van de maand oktober 2018

Mogen we onze Balou, een basenjipup, onmiddellijk botjes geven om op te knabbelen? Hij is nog maar 9 weken oud.

Vraag van de maand september 2018

Sinds 2 weken hebben wij een beaglepupje. Milo is een leuke huisgenoot en kan het super vinden met onze kinderen. Alles wat hij vindt moet er echter aan geloven. Hij knabbelt aan onze schoenen, zetels, stoelen, speelgoed van de kinderen... Hoe kunnen we dit oplossen?

Vraag van de maand augustus 2018

Jackie, onze superschattige poedelpup is echt onze droompup. Hij kan al zitten, liggen, pootje geven... Na enkele dagen was hij al zindelijk. Kortom, alles loopt goed. Maar... hij kan niet alleen blijven. Van zodra hij ons niet ziet, blaft hij onophoudelijk. We hebben al van alles geprobeerd. Kunnen jullie ons helpen?

Vraag van de maand juni/juli 2018

Mijn labradorpup van 12 weken heeft bakken energie. Ook al maken we dagelijks 5 tot 6 keer een lange wandeling en speel ik met hem in de tuin, hij blijft zeer wild. Hebben jullie tips?

Vraag van de maand mei 2018

Milo, onze Newfoundland pup van 12 weken is nog steeds niet zindelijk.Hij doet zijn plasjes binnenshuis op de tapijten of gewoon op de vloer. We hebben al geprobeerd om hem te berispen, maar niets helpt: hij blijft binnen plassen. Wat moet we doen?